Bråvalla med Dessie 2014Med stormsteg närmar vi oss sommaren och jag måste medge att min längtan är enorm. Dem flesta av mina vänner har planer med sina familjer och vänner, men inte jagJag vet inte ens var jag bor, vad som kommer ske här näst? Det är både nervöst, frustrerande och något spännande. Var kommer allting leda? Jag brukar alltid vara hon som planerar, men på senare tid har jag kommit till insikt med att det blir ALDRIG som tänkt. Min mamma tillsammans med sin kille har bokat en resa för dem, jag existerar inte ens?! Alla mina vänner har roliga planer, men jag har inga riktiga därför skulle det vara så kul att få komma iväg till Bråvalla med dig Dessie och en god vän. Jag har aldrig tidigare varit på något liknande och det gör saken dubbelt så kul.

Sista riktiga sommarlovet innan jag tar studenten och det vill man ändå utnyttja så mycket man bara kan, man vill utnyttja det till max och göra det så bra som möjligt. Jag skulle bli så glad om jag vann och fick hänga på!
Bloggaren Dessie har en tävling på sin blogg där man har chansen att få hänga med till Bråvalla+ ta med en vän. Var med och tävla ni också! :-) Tryck HÄR.

Sy ihop livet

                                                                                Härlig bild från i tisdags!

Vad andra människor omkring mig nog inte lägger märke till är hur jag just nu försöker få ihop mitt liv. Hur jag mår pyskisk är väldigt påfrestande även fysiskt och mycket tid går åt genom att endast kliva upp på mornarna. Om jag inte hade skolan så hade jag nog dragit täcket över huvudet och sovit bort dagarna långa, men skolan är viktig för mig och som en fristad där jag kan andas annan luft kring goda vänner som får mig att må något bättre. Hur mycket jag än vill förneka det så är skolan ändå en plats som blivit min räddning. 

Dock så är det även en arbetsplats som öppnar dörrar för framtiden och skapar kontaktnät. Det är en plats där högsta betyg är prioritering för att sedan kunna ta sig vidare bland alla konkurrenter som finns, man måste vara bäst.  Det är hård press och mycket stress, det är de negativa för min del. Visst är press bra till en viss del och jag älskar att många saker i luften MEN just nu måste jag själv inse att med min hälsa- dem få timmar jag sover, den lilla maten och drycken jag får i mig och i det tillståndet hela jag samt min vardag är i så funkar det inte att satsa 100% för det finns ingen tid för återhämtning. Kör jag slut på batterierna så finns det ingen laddare som löser problemet på någon timme utan det kan ta veckor och månader i värsta fall innan jag kommer tillbaka i en någorlunda balans och har koll på läget.

Jag blir besviken och arg på själv för jag vet ju att jag egentligen kan. Jag känner att jag aldrig får chansen att visa vad jag egentligen går för. Vi alla vet att det krävs höga-topp betyg för att kunna plugga vidare. Där finns det inga ursäkter eller en andra chans på samma sätt som grundskolan/djurgymnasiet. I dagen samhälle visar goda betyg på att man är duktig och driven, men alla har inte samma förutsättningar till att kunna gå i skolan och till att visa det. Det gör mig ledsen, för vi har inte valt själva att växa upp i en familj där våld, alkolism, missbruk och annat är involverat. Där vi måste växa upp snabbt, ta hand om hushåll, våra föräldrar och syskon. Där vi samtidigt mår så dåligt och energin i miljön vi lever tar mer än 70% krafterna när vi stiger upp. 

God kväll! :-)


Jag ligger här i soffan super trött och är sugen på kaffe samtidigt som jag har ångest över skolan. Nu mer sover jag ca 2-4 timmar per natt.. har fått tillbaka mina jäkla sömnproblem som jag inte haft sedan högstadiet i grundskolan!!!
 
Dagen har varit väldigt skön, hade föreläsning imorse som jag satt sina spår och därefter idrott som jag hoppade över. Kom hem vid halv 3 och somnade på soffan.. en välbehövlig powernap!
 
Ikväll ska jag besöka min syster och sedan hem för plugg. :-(  Imorgon hänger jag först i skolan, sedan vidare tillbaka till B-ort för möte och tillbaka till Sveriges älskade huvudstad Stockholm som jag trivs 1000x bättre. Vi har nämligen öppet hus i skolan imorgon där jag ska jobba så kom dit, kramas och säg hej! Titta på djur och bara häng med mig och mitt crew. Skulle bli super glad.

Adress: Djurgymnasiet- Trekantsvägen 7, Liljeholmen ! Jag kommer befinna mig en trappa upp så komsi. Öppet mellan 17:00-19:00.
 
 

Sunny morning

Lyxmorgon, började med hämtfrukost från starbucks med min favorite girl Lisa som fyller 18 idag!!! Crazy. Därefter vände vi klackarna mot judiska museet där klassen inklusive en dam som överlevt förintelsen väntade. Jag fick gåshud, vilken kämpe- en riktig inspiration! Riktigt stark och modigt av henne att föreläsa om hennes bakgrund och den hårda tiden, hon är en riktig överlevare som jag fick spendera min morgon att lyssna på. POWER

 
 
 

Never give any bitch the power to break you down

                             
 


Är det så jäkla provocerande att ha människor omkring sig som lyckas? Det finns en anledning till varför det går bättre för vissa än för andra.. Istället för att hata; peppa, inspireras och glädjs åt varandras framgångar istället.

Denna j*vla avundsjuka, ingen får sticka ut och alla ska följa strömmen? Ska det verkligen vara så?? NEJ.  Men
när man vågar kliva ut ur ledet och köra sitt race då ska folk trycka ner en. Kom igen det är 2014, längre i utvecklingen borde vi ha kommit!

Det är inte ballt att sänka någon!!!

Citerar Linn Olsson "När man tar ett steg från det typiska svenska beteendet, visar lite attityd och vågar ge beröm och konstruktiv kritik- öppet och ärligt, DET är ballt." Så sant som sagt!!

Whether or not people belive in you doesn´t determine you success. A strong girl knows no one can make her or break her & her success doesn´t depend on anyone but herself.

 


Igår kväll skedde något som jag inte vet om jag ska skratta eller gråta över, men ta åt mig tänker jag inte. Efter denna dag släpper jag det som tagit min natt och låtit mig vara sömnlös. Tänker borsta bort det från mina axlar och gå rakryggad där ifrån.

Mitt liv är rörigt, crazy banana. Men mycket bra sker och är påväg att hända även om det är en jobbig process där i mellan och det är mycket väntan. Men jag försöker alltid fokusera framåt och vara positiv, jag tror att med rätt inställning så kommer man långt eller jag VET snarare att det ÄR SÅ.

-Det finns en liten skillnad mellan människor, men den lilla skillnaden gör en stor skillnad. Den lilla skillnaden är attityd. Den stora skillnaden är om den är positiv eller negativ.Finally 18 Lirre

 

Som man bäddar får man ligga..

                                    

Hej! Hur har er dag varit? Min har varit helt okej, hängde i skolan och gick på en så kallad "dejt" efter det. Gått runt i mina pumps, neon orange blus, ljusa jeans, skinnjacka, scarf tillsammans med min bränna. Jag känner mig dubbel så fräsch med färg på kroppen!

Kvällen spenderar jag på sängen med ett lass plugg och en kaffe..som man bäddar får man ligga, right?! :-) Har haft så svårt att koncentrera mig på sistone och även prioriterat fel. Dejter och party haha, nu klassas jag väl som en typisk tonårs tjej? ;-) 

it's not fair

                     

Jag kan tycka att det är så orättvisst att jag ska klara mig så bra jänte emot alla andra. Vad har jag som dem inte har? Var kommer min styrka ifrån?

Jag tänker ofta att jag borde vara död, jag borde inte vara levande och frisk. Jag ska egentligen inte gå i skolan, jag ska skära mig själv, hålla på med droger, äta lycko piller- skita i allt och bara vara deprimerad. Men så är verkligen inte läget, inte alls och jag fattar faktiskt inte varför??

Jag tycker så synd om DEM, de som väljer att lämna jorden, dem som hamnar i missbruk och hatar livet. Jag förstår deras val, det gör jag men jag förstår inte varför jag inte är som de.. för så borde det vara.

Får frågan alldeles för ofta om hur jag orkar? Jag får höra att det är otroligt att jag lever, att det går så pass bra för mig och ingen förstår egentligen hur det går till. Minst sagt inte jag själv, inte alls, inte ens lite. Var tusan kommer krafterna ifrån? Drivet, hoppet, glöden, powern, viljan och styrkan??

Trots min enormt höga frånvaro första året på gymnasiet klarade jag mig bättre än många och gick ut med ett F. Nu i tvåan då... fick jag höra att jag inte ska satsa på A hela tiden utan tänka lite mer realistiskt och tänka på kroppen, inte köra slut på de krafter jag har. MEN dem tar inte slut, de ökar snarare. Jag kan inte rå för det, jag är en högpresterande människa, jag älskar att hjälpa andra, jag älskar livet även om det bara gått emot, jag är så jäkla positiv till det mesta, kämpar på och bara kör.

När jag pratade med en utbildad person inom det här med psyko grejer så sa hon att det är få- väldigt få människor i världen som har den styrkan som jag har och dem här forskarna , läkarna fattar lixom inte hur vissa bara kan orka och fortsätta kämpa mot alla odds?! Det finns ingen gräns på ett stopp, på hur mycket de orkar klara av. De har en inre styrka som räddar dem, som hjälper dem. Det är otroligt.

Här läser ni en text-helt omedvetande om vad jag snackar om men när jag släpper min egen skrivna självbiografi någon gång i livet- då kan ni kika in här igen och läsa igenom texten för då kanske ni förstår vad jag svamlar om.

One day you maybe understand or atleast don´t judge.


I dem få ord han uttrycker till mig

 
 
 
                                     
 
Jag orkar inte argumentera emot honom, varför han beter sig som han gör beror på osäkerhet. Den brist på kärlek han fått i livet men ändå, det är ingen ursäkt jag vet. Men om jag säger att det inte stör mig hur han beter sig så skulle jag ljuga, för i dem få ord han uttrycker till en så nedvärderar han bara, precis som min far. 


Jag vet att jag är stark och att jag är bra. Jag behöver inte söka bekräftelse på de, jag behöver inte sänka någon annan för att försöka höja mig själv. Jag behöver inte tävla om några vänner eller om uppmärksamhet. Jag har fantastiska vänner och bekanta. Jag är envis och har kämpat som en tok för att kunna utbilda mig, kunna leva och må bra. Jag står här idag hyfsat stabil, kämpar och kommer ibland ner i svackor men jag lyckas alltid ta mig upp.

Jag jobbar mot en bättre framtid än förflutet. Jag jobbar med mig själv av avsikt att ALDRIG bli som DEM. Att aldrig bli som exemplet ovanför. Jag kan inte ändra det förflutna elle ändra på hur människorna betett sig mot mig. MEN jag kan bestämma själv över hur jag vill bli, vara och min framtid.

Det räcker nu!


Jag har mötts av en riktigt tragisk nyhet som gjort att mitt hjärta blöder. Jag är så oerhört kritisk mot socialen, vården och poliser. Deras okunskaper, brister har jag själv fått möta. Att läsa och se om nyheten ovanför gjorde mig inte chockad, det var bara en tidsfråga att något så hemskt skulle uppstå och dessutom uppmärksammas. För jag kan säga till er att det är mycket som mörkas. Jag hoppas detta ger människor även utanför yrkena ovanför en tankeställare.  Och vi som varit inblandade, vi som varit involverade och vet om bristerna vi kan göra skillnad. Genom att tillsammans lyfta fram problemen, dela med oss av våra erfarenheter kan vi hjälpa samhället att utvecklas och bli till det bättre. För det är vi som är missnöjda, det är vi som är drabbade som endast vet hur läget är för vi har upplevt och upplever det själva. Klicka HÄR för nyheten.

You speak prada?

                                  

10 par byxor, 20 klänningar, 6 sjalar, 23 toppar, 3 shorts, 2 kjolar, 7 tjocktröjor, 2 jackor, 1 balklänning och 10 par skor 
har jag rensat ut idag ur min garderob. Andra rensningen på 5 veckor, sist blev det två kassar och jag blev nöjd. Men igår rök fyrdubblat ut ur min garderob?! Shit vad mycket jag samlat på mig.. Mina kompisar brukar kallar mig för shopaholic haha. Men saken är den när jag har jobbat då har jag jobbat hårt och fått bra löner.  Jag är inte hon som lägger så mycket pengar på fika och annat ätbart eller materiella ting utan när jag har pengar så shoppar jag kläder, därför blir det en hel del!!

- When i shop, the world gets better.

Jag har aldrig varit hon som varit bra på att spara och det har sina anledningar till det. Men när jag shoppat så har jag varit ekonomisk och därför har det blivit så mycket också, fast lite har även jag fått av äldre vänner, i present osv. :-) Min garderob är ännu absolut inte tom, jag har så jag klarar mig haha!! ;-)

Men tröttnat på allt gammalt, vill bara börja om på nytt gällande ALLT. Vet även att det finns människor som behöver det jag rensat ut MYCKET mer än mig. Dem kommer ha mer NYTTA av kläderna än mig. Det mesta kommer jag skänka bort till behövande och en del kommer säljas. 


 Förövrigt är jag super glad, jag har fått jobb. Hurra! Dock för bara två dagar, men ack vad jag har sökt och sökt utan något vidare svar från någon. Man tar de jobb som erbjuds, jag ska jobba på Elitloppet. Kommer nog bli kul, mycket folk, hästar och fulla människor. Hoppas på fint väder!! :-P

Vad jag lagt på hyllan

Glitter, klackar, drinkar och goda vänner är något som jag lagt på hyllan denna helg, istället fokuserar jag på hälsan kombinerat med studier och kvalitéts tid med storasyster. Hoppas ni får en bra helg! ♥