Sy ihop livet

                                                                                Härlig bild från i tisdags!

Vad andra människor omkring mig nog inte lägger märke till är hur jag just nu försöker få ihop mitt liv. Hur jag mår pyskisk är väldigt påfrestande även fysiskt och mycket tid går åt genom att endast kliva upp på mornarna. Om jag inte hade skolan så hade jag nog dragit täcket över huvudet och sovit bort dagarna långa, men skolan är viktig för mig och som en fristad där jag kan andas annan luft kring goda vänner som får mig att må något bättre. Hur mycket jag än vill förneka det så är skolan ändå en plats som blivit min räddning. 

Dock så är det även en arbetsplats som öppnar dörrar för framtiden och skapar kontaktnät. Det är en plats där högsta betyg är prioritering för att sedan kunna ta sig vidare bland alla konkurrenter som finns, man måste vara bäst.  Det är hård press och mycket stress, det är de negativa för min del. Visst är press bra till en viss del och jag älskar att många saker i luften MEN just nu måste jag själv inse att med min hälsa- dem få timmar jag sover, den lilla maten och drycken jag får i mig och i det tillståndet hela jag samt min vardag är i så funkar det inte att satsa 100% för det finns ingen tid för återhämtning. Kör jag slut på batterierna så finns det ingen laddare som löser problemet på någon timme utan det kan ta veckor och månader i värsta fall innan jag kommer tillbaka i en någorlunda balans och har koll på läget.

Jag blir besviken och arg på själv för jag vet ju att jag egentligen kan. Jag känner att jag aldrig får chansen att visa vad jag egentligen går för. Vi alla vet att det krävs höga-topp betyg för att kunna plugga vidare. Där finns det inga ursäkter eller en andra chans på samma sätt som grundskolan/djurgymnasiet. I dagen samhälle visar goda betyg på att man är duktig och driven, men alla har inte samma förutsättningar till att kunna gå i skolan och till att visa det. Det gör mig ledsen, för vi har inte valt själva att växa upp i en familj där våld, alkolism, missbruk och annat är involverat. Där vi måste växa upp snabbt, ta hand om hushåll, våra föräldrar och syskon. Där vi samtidigt mår så dåligt och energin i miljön vi lever tar mer än 70% krafterna när vi stiger upp. 
Ditt namn:


E-postadress: (publiceras ej på bloggen)


Blogg/hemsida:


Skriv din kommentar:

Kom ihåg mig?
Tack för din kommentar!